Türkiye 6 Şubat 2023 tarihinde 04.17’de yaşanan Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrası saat 13.24’te 7,6 büyüklüğünde ikinci deprem ile büyük bir felaket yaşamıştı

Uluslararası deprem uyarı sistemi asrın felaketini 3 gün önceden açıklamıştı. SSGEOS yine Türkiye'de 2 bölgeyi vurguladı

6 Şubat depremini 3 gün önce bilen SSGEOS; Adana, Hatay ve Orta Karadeniz'de yeni deprem olabileceğinin sinyalini verdi.

SSGEOS tarafından yapılan açıklamada, deprem öngörülen yerlere ilişkin detaylar paylaşıldı.

Sosyal medyada da yankı uyandıran harita incelendiğinde dünya üzerinde 5 yerin sinyal verdiği ve bu 5 bölgede deprem beklendiğinin altı çizildi.

SSGEOS HARİTASINA GÖRE DEPREM BEKLENEN YERLER?


Deprem uyarısı haritasında Türkiye'de Adana, Hatay, Orta Karadeniz yer alıyor. Ayrıca deprem uyarısı Kıbrıs, Lübnan ve İsrail'i içine alıyor.

ÜSTEL: UBP'NİN YAPTIĞI ESERLER, İŞLER, PROJELER ORTADA ÜSTEL: UBP'NİN YAPTIĞI ESERLER, İŞLER, PROJELER ORTADA

SSGEOS ORGANİZASYONU NEDİR?

Güneş Sistemi Geometri Araştırması (SSGEOS), sismik aktiviteyi izleyerek gök cisimlerinin konumlarını takip eden bir araştırma enstitüsüdür. Kurum, gezegenler ve Ay'ın özel konumlarına geldiği zamanlarda, yaklaşık 5.6 veya daha yüksek şiddette depremlerin sıklığının arttığı ilişkisini araştırıyor. SSGEOS, uzay cisimlerinin geometrik ilişkilerini analiz ederek Dünya'nın atmosferini ve sismik olayları etkileyebilecek olası depremleri öngörmeyi hedefliyor.

SSGEOS KİME AİT?

Hollanda merkezli Güneş Sistemi Geometri Araştırması (SSGEOS), bilinen kısaca SSGEOS, sismik aktiviteler ile gök cisimleri arasındaki muhtemel ilişkileri inceleyen bir kuruluştur. Bu organizasyon, "Deprem Kâhini" olarak anılan Hollandalı araştırmacı Frank Hoogerbeets liderliğinde faaliyet göstermektedir.

Frank Hoogerbeets, depremler ile gök cisimlerinin konumları arasındaki bağlantıyı araştıran teorileriyle tanınmaktadır ve SSGEOS ekibi, depremlerin belirli bir derecede önceden tahmin edilebileceğine inanmaktadır. Ancak, birçok bilim insanı topluluğu, kesin deprem tahminlerinin mümkün olmadığı görüşündedir.

FRANK HOOGERBEETS KİMDİR?

Avustralyalı astronom Frank Hoogerbeets, "En İyi Avustralyalı Astronomlar" listesinde üçüncü sıraya yükseldi. Binlerce abonesi olan YouTube kanalında kendisini bir deprem tahmincisi olarak tanımlıyor.

Son zamanlarda yaptığı dizi deprem tahminiyle dikkat çeken Hoogerbeets, gezegenlerin olağandışı konumlarının büyük sismik aktivitelere neden olabileceğini iddia etti. Web sitesinde, Venüs ve Uranüs'ün çekim etkisinin Dünya'nın tektonik plakalarını tetikleyebileceğini ve bu durumun Richter ölçeğine göre yaklaşık 9 büyüklüğünde bir depreme yol açabileceğini belirtti.