Yaptığı açıklamada YÖDAK’ın mevcut teşkilat yapısıyla çözüm üretmede yetersiz kaldığını savunan Karavelioğlu, “YÖDAK mevcut teşkilat yapısıyla yaşanan sorunlara çözüm üretebilir mi? Amacımız iş yapmaksa, Kurum yönetme tecrübesi ve vizyonu olan her kişinin görebileceği gibi, işe Organizasyon şemasını değiştirerek başlamak gerek” dedi. 
“Ülkemizin en önemli sektörlerinden olan Yüksek Öğrenim sektöründe son dönemlerde ayyuka çıkan üzücü konuların tekrar yaşanmaması için çalışmalar sürüyor ancak çözüm için ilk olarak YÖDAK’ın Organizasyon şemasında değişikliğe gidilmeli” ifadelerine yer veren Karavelioğlu, YÖDAK’ın resmi internet sitesinde halen Başkan olarak Turgay Avcı’nın görüldüğüne de dikkat çekti. 

DAÜ-SEM, yabancı uyruklu ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine muafiyet sınavı yapacak DAÜ-SEM, yabancı uyruklu ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine muafiyet sınavı yapacak

GÖREVLENDİRMELER ORGANİZASYON ŞEMASINA GÖRE YAPILMALI

Karavelioğlu, “İnternet sitesinde halen Başkan olarak müstafi Turgay Avcı görülen YÖDAK’ın yetki ve görevinin “Yüksek Öğrenim Sektörünü planlamak, düzenlemek, uygulanmasını gözetmek ve denetlemek ve yükseköğretim kurumlarının akreditasyon işlemlerini yürütmek, faaliyetlerini yönlendirmek ve yükseköğretim kurumları arasında koordinasyonu sağlamak ….” olduğu yazıyor. Tanım güzel de aşağıdaki Organizasyon şemasında hangi birimler Düzenlenme ve Denetleme görevini yapacak?  Denetleme ve Düzenlemeyi yapacak birimlerin tıpkı KKTC Merkez Bankası Organizasyon şemasında olduğu gibi net bir şekilde gösterilmesi ve görevlendirmelerin net bir şekilde yeni Organizasyon şemasına göre yapılması gerekir” dedi.

MEVCUT ORGANİZASYON ŞEMASI: