Dernekten verilen bilgiye göre, Kıbrıs kültürünün motiflerini ve kumaşlarını birleştirip “Anne ve Ninelerimize Saygı’ sloganıyla yola çıkarak birbirinden anlamlı parçalar tasarlandı.

KKTC Gazete Manşetleri (20 Temmuz 2024) KKTC Gazete Manşetleri (20 Temmuz 2024)

‘Anka II’ defilesinin koleksiyonu ise Gencay Eroğlu ve Adem Öksüzoğlu tarafından hazırlandı.

Akademi Sanat Derneği bünyesinde bulunan halk dansları gruplarından 14 kişi ve Günkut Ajans’a bağlı 10 manken ile defile gerçekleştirilecek.

“Anka I”

Akademi Sanat Derneği ilk defilesini; kaybolan kültürümüzün yaşatılması adına eski yorganlar, dokuma çarşaflar, danteller, çangarlar ve kunduralar sergisi yanı sıra dantel, koza işi, lapta işi, lefkara, işlemeleriyle oluşan ve AS By Akademi adı altında gerçekleştirdi. Anka I, eski dokuma çarşaflar yemeni ve oyalarının birleşimiyle oluşan koleksiyon KKTC güzellik yarışmasında Miss ve Bay Kuzey Kıbrıs adaylarına giydirilmişti.

Akademi Sanat Derneği’nin amacı…

Akademi Sanat Derneği, 2008 yılında Atatürk Öğretmen Akademisi okulunun halk dansları ekibinde oynayan öğrencileriyle birlikte kurulmuştur.

Başkan Gencay Eroğlu, Başkan Yardımcısı ve Sanat Danışmanı Adem Öksüzoğlu ile yönetim kurulu gönüllüleriyle birçok başarılı işlere imza atmış ve atmaya devam ediyor.

Bünyesinde, bale, halk dansları ekipleri yanı sıra kaybolan kültürümüzü araştırma komitesi ile çalışmaktadır.

Çocuk, genç, yetişkin ve kadınlardan oluşan halk dansları ekipleri Türkiye’de ve birçok ülkede temsiliyetler başarılar elde etmiştir.