Ülkemizde yaşanan “sahte emlakçı” vakalarına bir yenisi daha eklendi.

Uyarılar yetersiz kalıyor

Artan nüfus sonrası talepler doğrultusunda başlayan ev arayışları, bazı meslek gruplarını olumsuz etkiledi. Ülkemizde taşınmaz mal sahibi olmak isteyen ya da ev kiralamak isteyen kişiler, kendisini emlakçı olarak tanıtan kötü niyetli kişilerin kurbanı olmaya devem ediyor. Emlakçılar Birliği her ne kadar birliğe kayıtlı olmayan sözde emlakçılara güvenmeyin uyarısında bulunsa da, yapılan çağrılar yeterli olamıyor.

Semizoğlu aracılık yaptı

Dolandırıcılık olaylarının bir yenisi geçtiğimiz haftalarda İskele’de meydana geldi. Kendisine ev arayan bir vatandaş, emlakçı olarak bilinen ve birçok kişiye ev bulması adına aracı olduğu iddia edilen Oğuzhan Semizoğlu isimli kişiyle irtibata geçti. Semizoğlu ile kendisine uygun evleri görmeye giden vatandaş, gezdiği evlerden birini beğenerek tutmak istediğini söyledi. Semizoğlu tarafından, 6 aylık kira bedeli karşılığında eve yerleşebileceği söylenen vatandaş, 6 aylık kira bedeli olan 7 bin 500 Dolar’ı Semizoğlu’nun banka hesabına gönderdi.

Aynı evi başkalarına da kiralamış!

Belirtilen tarihte bedelini ödediği eve taşınamayan vatandaş, Semizoğlu’nun aynı evi yüksek bir kira bedeli karşılığında başka insanlara da kiraladığını öğrendi. Büyük mağduriyet yaşayarak GIYNIK Gazetesi’ne ulaşan vatandaş, yaşanan durum üzerine sözde emlakçı Oğuzhan Semizoğlu’na ulaşmaya çalışsa da irtibat kuramadı. Polise yapılan şikayet sonrası kaçak yollarla Türkiye’ye kaçtığı tespit dilen Semizoğlu’nun, aynı yollarla birçok vatandaşı da ağına düşürdüğü öğrenildi.

LONDRA’DA BASIN KAMPANYASI LONDRA’DA BASIN KAMPANYASI

Maddi manevi mağduriyet yaşayan vatandaş, başka kişilerin de aynı tarzdan olaylar yaşamaması ve benzer tuzaklara düşmemesi adına emlakçılar konusunda çok daha dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.