Veteriner Dairesi Müdürlüğü Halk Sağlığı Birimi'nin denetimleri sürüyor Veteriner Dairesi Müdürlüğü Halk Sağlığı Birimi'nin denetimleri sürüyor

"Son aylarda insan haklarının, can, mal ve nesillerin güvenliğinin/ emniyetinin ayaklar altına alınmasına şahitlik ediyoruz. İsrail’in sözde nefsi müdafaa adı altında Ekim ayından bu yana başlattığı terör saldırıları sonucu binlerce çocuğu vahşice katletmiştir.  Filistin saldırıları sırasında hiçbir kural, kaide ve ölçü tanımayan İsrail! cami, okul, hastane demeden bombalamaktadır. Yaşanan bu soykırımda çoluk çocuk demeden sivil insanlar ölmekte iken tüm dünya buna seyirci kalmaktadır. İnsanlığa karşı işlenen bu savaş suçunu protesto ediyoruz. 
        İsrail katliamı öyle bir boyuta ulaşmıştır ki, son dört yılda ölen çocuk sayısını, ekim ayından bu yana katledilen çocuk sayısı geçmiştir. Filistin'de her gün İsrail saldırıları nedeniyle çocukların gözlerindeki ışıklar sönüyor.
         Dakikalar içerisinde onlarca sivil insan katledilmektedir. Bu masum şehit çocuklar ve annelerin ve babaların feryatları duyulmalıdır. Yıkımlara, soykırıma, kanlı ölümlere, şahitlik etmek değil, oyun oynamak ve aile bütünlüğünde mutlu yaşamak başta Filistinli çocukların ve Filistin halkının da hakkıdır. 
        Filistin'de katledilen sivil halkın ruh halini gözler önüne sermekte olan katliam kanıtları karşısında tüm vicdan sahibi liderleri ve devletleri bu vahşeti durdurmak için çocukların kanının dökülmemesi, annelerin ağlamaması için somut adımlar atmaya davet ediyoruz.
        İsrail'e dur demek sadece biz kadınların vicdanını harekete geçirmemelidir. Dökülmekte olan kanı, sivil halkın, çocukların ölümünü önlemek için tüm dünya kadınlarıyla birlikte dünya devletlerinin önde gelen otoriteleri, Sivil insiyatifleri kanın dökülmesine, çocukların ölümüne, annelerin feryatlarına soy kırıma dur demelidir…  
        Biz yeniden doğuş partili Kadınlar olarak barış, adalet ve insan haklarına önem veriyoruz. Başta  Filistin'deki soykırım olmak üzere dünyanın neresin de olursa olsun elem, keder gözyaşı ve acılarını yürekten paylaşıyoruz. Dünyanın neresi olursa olsun savaş çanlarının durdurularak susmasını istiyoruz Dünyanın yaşanabilir barış içinde olmasını ve derhal Filistindeki şiddet ve savaşın durdurulmasını talep ediyoruz. 
        Başta Filistin halkına yönelik olmak üzere bütün dünya üzerindeki şiddet ve savaşları lanetlemekle kalmayıp Birleşmiş Milletleri ve tüm sağduyulu dünya devletlerini bölgede barış ve istikrarı tesis etmesi için daha fazla çaba göstermeye davet ediyoruz. Söylemlerden öteye geçmeyen eylemsizliklerini kınıyoruz ve uluslararası bir otorite olarak Birleşmiş Milletler, tüm devlet ve dünya otoritelerini göreve davet ediyoruz."