“Not girişi, kaydı ve diploması aynı gün düzenlendi”

Mahkemede olayın olgularını anlatan ve iddialarını ortaya koyan polis, Ilık’ın “sahte belge düzenlemek“, “sahte belgeyi tedavüle sürmek ve “suç gelirinden para temin etmek” suçlarından, Işıktaş’ın ise “sahte belge düzenlemek” ve “sahte belgeyi tedavüle sürmek” suçlarından ihtam edildiğini belirtti.

Çelebi Ilık

Polis Çelebi Ilık’ın bu üniversiteden aldığı Psikoloji lisansı ve İşletme Yönetimi yüksek lisansı diplomalarında sahtekarlık yapıldığını, Ilık’ın derslerinde başarısız olması nedeniyle Işıktaş’ın kendisine geçer not vermediğini ancak geçtiğimiz gün tutuklanan okulun Genel Sekreteri Serdal Gündüz‘ün talimatıyla sisteme geçer not düşüldüğünü kaydetti.

Çelebi’nin not girişi, kaydı ve diplomasının aynı gün (17.10.2022) düzenlendiğine işaret eden Polis, Ilık’ın işlediği suçun Ağır Ceza kapsamına gidiğini ve aldığı diplomayla çalıştığı Çalışma Bakanlığı‘na “kademe ilerlemesi” için dilekçe verdiğini ve dolayısıyla “suçtan kaynaklı gelir” elde ettiğini aktardı.

Çelebi’nin avukatı da okulda bilgi işlem data sisteminin çöktüğünü ve sistem onarıldığı için bu kayıtların aynı gün yapıldığını, sahtekarlık olmadığını savundu.

Zanlılara 3’er gün tutukluluk verildi

Serdal Işıktaş

Zanlı 2 Serdal Işıktaş ise lisans diplımasındaki imzanın kendisine ait olmadığını ancak yüksek lisans diplomasındaki imzanın kendisine ait olduğunu söyledi.

Polis Işıktaş’ın imza örneğinin araştırılmak üzere alındığını, Çelebi’nin derslerine giren diğer öğretim görevlilerinden de bu güne kadar 11 ifade alındığını ve soruşturmanın devam edeceğini belirterek, tutukluluk talep etti.

"Sağlık olmazsa hiçbir şey olmaz" "Sağlık olmazsa hiçbir şey olmaz"

Mahkeme her iki zanlının da 3’er gün daha tutuklu kalmasına hükmetti.