Mehmet Akif Caddesi (Dereboyu) Kanalizasyon Çalışması 22 Temmuz’da Başlıyor Mehmet Akif Caddesi (Dereboyu) Kanalizasyon Çalışması 22 Temmuz’da Başlıyor

Kıbrıs Türk Özel Haber

Dünyada ve ülkemizde son haftalarda artan Covid-19 vakaları endişe yaratırken, Sağlık Bakanlığı, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi bazı yerlerde maske zorunluluğu getirdi. 
Pandemi dönemini hatırlatan uygulama halk arasında endişe yaratırken Kıbrıs Türk Haber’e konuşan vatandaşlar, “Kapanma dönemine girersek mahvoluruz. Ekonomi ancak kendini toparlamışken, vakaların artmasından korkuyoruz. Kendimize olabildiğince iyi bakıyoruz. Umarız bu geçici bir durumdur” dedi. 
Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin maske zorunluluğu kararlarında, üst solunum yolu şikayeti olan kişilerin maske takması zorunlu hale getirildi.
Bunun yanında, yaşlı bakım evlerini, hastaneleri ve cezaevlerini ziyarete giden kişiler ile bakım evi çalışanları ve 65 yaş üstü hasta bakımıyla görevli olan kişilerin de maske takması zorunlu kılındı.
Kararlarda ayrıca, risk grubunda olan kişilerde solunum yolu enfeksiyonu bulunması halinde en kısa sürede doktora başvurulması, kapalı alanların sıklıkla havalandırılması ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiği kaydedildi.