Denize girmek için en uygun tarih nedir... denizin sıcaklığı nasıl olmalı ?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denize girmek için en uygun tarih nedir... denizin sıcaklığı nasıl olmalı ?
Abone ol
Tatilde yüzmenin, denizin serin sularında serinlemenin hem ruhsal hem de fiziki yönden birçok yararı bulunmaktadır. Ancak denizde yüzerken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır, çok farkında olunmasa da deniz suyu sıcaklıklarının kesinlikle uygun seviyelerde olması gerekiyor. Uygun deniz suyu sıcaklıkları, denizde keyifle yüzebilmek için oldukça önemli hale geliyor.

Deniz suyu güneş batmak üzereyken en yüksek sıcaklığa ulaşır. Sabah vakitlerinde ise güneşin doğduğu vakit deniz suyunun en soğuk olduğu zamanlardır. Deniz suyu seviyesi azaldığında üşüme hissine neden olur. Kişi deniz suyu seviyesi düşük olduğunda denize girerse üşür ve yüzmeyi sonlandırabilir. Denizdeyken keyifli vakit geçirmek için temel deniz sıcaklık oranı vardır.

Deniz Suyu Sıcaklıkları Nasıl Olmalıdır?


Denizde yüzmek için en uygun su sıcaklığı kesin bir değere sahip değildir. Ancak denizde keyifli vakit geçirmek için su sıcaklığının 22 ila 29 derecede bulunması ideal bir yüzmek için önemlidir. 22 dereceden düşük bir su sıcaklığı, bireyin üşümesine sebep olmaktadır. 29 dereceden yüksek deniz suyu, seviyesi ise kişinin bunalmasına sebebiyet verir. Bu yüzden denize girmek için uygun deniz suyu sıcaklığı 22 ila 29 derece seviyeleri arasında belirlenmektedir. Ancak yetişkin bireyler için 12 derece seviyelerine kadar suya girebilmek normal olarak değerlendiriliyor. 12 derece seviyesinden düşük olan deniz suyu sıcaklığında ise suya girmek tehlikeli olarak değerlendirilmektedir.

Küçük bebekler için aynı durumdan bahsedemeyiz. Bebekler için uygun deniz suyu sıcaklığı 26 ila 30 derecedir. Bununla birlikte havanın ise, suyun sıcaklığından en az üç derece daha yüksek olması gerekmektedir. Çok fazla rüzgâr esmiyor ve deniz suyu kirli değil ise bebekler belirli su sıcaklığı oranlarında yüzdürülebilir.
Yaz ayının en sıcak ve boğucu zamanlarında denize girmek sağlıklı değildir. Yaz aylarında sam yeli estiği zaman güneşte ıslak olarak kalmak ciltteki su damlacıkları mercek görevi görür ve deriye hasar verir bu hasar beyaz lekeler oluşmasına neden olur.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
1 milyar liralık yenidoğan vurgunu: Doktor eğlencede yetki hemşiredeÖnceki Haber

1 milyar liralık yenidoğan vurgunu: Dokt...

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesine katılmak üzere bugün adadan ayrılacakSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İslam İşbirli...

Facebook Yorum

Yorum Yazın