Sosyal medya geyiklerinde galiba bir dünya markasıyız. Ecnebinin 'meme' dediği bizim ise daha çok 'caps' olarak bildiğimiz mizah içerikleri ve videoların belli durumlar ve hisleri tanımlamak için kullanıldığı örnekler internete verdiğimiz paranın hakkını aldığımız anların başrolünde yer alıyor! Elbette bu alan belli trendlerle, popüler olan videolarla şekilleniyor.

Son zamanların en popüler 'video caps'lerinin başında ise “...'den aldığım keyif” videoları yer almakta

Videoda, Sibel Bilgiç'in yorumuyla 90'lara damga vuran Alışamadım (“Dayanamam ben bu son gidişine” cümlesini melodisiyle okuduğunuza yemin edebilirim ama ispatlayamam) adlı şarkıyı Türkiye'nin ve dünyanın sayılı kanun sanatçılarından Aytaç Doğan yorumluyor ve sosyal medyaya ilham verecek kadar açık bir şekilde keyif alarak eseri icra ediyor.

Evet videodaki isim; kanun sanatçısı Aytaç Doğan. Kendisini klarnette Hüsnü Şenlendirici ve bağlamada İsmail Tunçbilek'e kanunuyla eşlik ettiği Taksim Trio'dan hatırlamanız muhtemel. Şu sıralar “kanun çalan dayı” olarak internet aleminde aratılıyor olabilir ancak kendisi 13 yaşında -şimdilerde dünyanın önde gelen icracıları arasında yer aldığı- kanunu çalmaya başlamış ve özellikle Orta Doğu'da epey popüler bir isim.

Ünlü sanatçıların, müzisyenlerin hiç beklemedikleri bir şekilde sosyal medyanın gündemine oturması global bir fenomen. Peki Aytaç Doğan bunu nasıl karşılıyor? Kendisine sorduk! Aytaç Doğan, Mashable Türkiye'ye anlattı...

Aytaç Doğan, sosyal medyada insanların keyifli anlarını tarif etmek için en az tasvir edilen kadar keyifli performansını paylaştıklarının farkında mı? “Sosyal medyadaki videoları büyük bir keyif ve hazla izliyorum” diyor ve “İnsanların kendi yorumlarını katması da videoyu kat kat büyüttü. Melodi de zaten çok sade ve çok güzel bir melodi. Her insana hatta küçücük çocuklara, liseli kardeşlerimize kadar geçti. Harika!” şeklinde devam ediyor.

Aynı zamanda Doğan, çevresinin de videolardan haberdar olduğunu dile getiriyor ve “Üniversiteye başlayan kızımın telefonları susmuyor. 'Benim babam' dedikleri şok oluyor, bütün çevresi şokta!” ifadelerini kullanıyor:

Bilmeyenler kızım Nil'e 'Bak böyle bir şey var' diye gönderiyorlar. O da 'Kanunu çalan benim babam' dediğinde inanamıyor arkadaşları. Tarif edilemez bir mutluluk...

Aytaç Doğan o anları tarif ederken ise “Öyle şeyler yaşıyoruz ki biz enstrümanlarımızı çalarken; öncelikle kendimizi eğlendiriyoruz, sonra karşı taraf eğleniyor ve bundan keyif alıyor” diyor ve “Tabii biz kendimiz eğlenirken sahnede mimikler de kendiliğinden oluşuveriyor” ifadelerini kullanıyor.

.

Yunanistan'ı Türkiye korkusu sardı: Bu tam bir savaş ilanı Yunanistan'ı Türkiye korkusu sardı: Bu tam bir savaş ilanı

Peki söz konusu video hangi konserde çekilmişti? Bu da ilginç bir detay olsa gerek. Doğan, “Video Kuveyt'teki bir konserimizden” diyor. Girişte de belirttiğimiz gibi Doğan özellikle Ortadoğu'da oldukça popüler. Bunun bir sebebi de var elbette.

Dedesi kucağına kanunu bırakınca...
Ocak 2021'de Hürriyet'e verdiği röportajında kanuna 13 yaşında dedesinin “Hadi bakalım bunu çalmaya başlayacaksın” diyerek kucağına bir kanun bırakmasıyla başlayan Aytaç Doğan, henüz 14 yaşında doğup büyüdüğü Bursa'da, Taylan Açık Hava Gazinosu'nda İbrahim Tatlıses'le sahneye çıkıyor.

Tatlıses'in orkestrasında birkaç yıl çaldıktan sonra yolu haliyle önce İstanbul'a düşüyor. Sonra da darbuka virtüözü Mısırlı Ahmet, eline bir kasedi geçen Aytaç Doğan'ı, Mısır’ın en ünlü kanuncusu Emir Abdülmecid’e dinletiyor. Doğan'ın farklı tarzını çok beğenen Emir Abdülmecid sayesinde uzun yıllar sayısız Orta Doğu projesinde sahne alıyor; dünyaca ünlü sanatçılarla, dünyaca ünlü konser salonlarında boy gösteriyor.