Geçtiğimiz hafta aniden yükselen hava sıcaklığı sebebiyle çıkan yangınlarda birçok bölge ve doğal bitki örtüsü önemli ölçüde etkilenmiş, paniğe sebep olmuştu. Vatandaşlara acil durum çağrıları yapılmış, yangın söndürme çalışmalarına destek olmaları istenmişti. Özellikle pompa, iş makinesi ve su tankeri olan vatandaşların yangın bölgelerine takviye olarak destek vermeye gitmeleri talep edilmişti. 

Orman Dairesi Müdürü Ercan Poyraz, ülkede yangın uçağı konuşlandırılması için çalışmaların başladığını ve gerekli adımların atıldığını belirtti. Poyraz, “Gerekli adımlar atıldı. Çalışmalar yapıldı, ekip ile ekipman sayısı da şu an yeterli” dedi.

KKTC Merkez Bankası, 2023 Yılı Faaliyet Raporu’nu paylaştı... 2023 yılında 5 milyar 291 milyon TL kar etti KKTC Merkez Bankası, 2023 Yılı Faaliyet Raporu’nu paylaştı... 2023 yılında 5 milyar 291 milyon TL kar etti

Poyraz öte yandan, yangın söndürme çalışmalarının daha etkin bir şekilde yürütülmesi ve benzer durumlarda hızlı müdahale edilebilmesi için çeşitli önlemlerin alındığına işaret etti.