Yapılan son araştırmalar, doğduğumuz ayın sadece doğum günü ve burcumuzu etkilemekle kalmayıp aynı zamanda zeka potansiyelimizi de belirleyebileceğini gösteriyor.

OĞUZHAN HASİPOĞLU’NDAN AÇIKLAMA OĞUZHAN HASİPOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Bir milyondan fazla öğrencinin verileri üzerinden yapılan çalışmada, en parlak çocukların hangi aylarda doğdukları belirlendi. ABD'deki okul performanslarına dayalı olarak yapılan bu araştırmada, 6 ile 15 yaş arasındaki çocukların doğum aylarıyla zeka düzeyleri arasında ilginç bir ilişki bulundu.

 

Araştırmacılar, Eylül ayında dünyaya gelen çocukların ders performanslarının diğer aylarda doğan çocuklardan belirgin şekilde daha fazla olduğunu tespit etti. Bu çocuklar orta okul ve liselerde en başarılı olmalarının yanı sıra, üniversitelerde de en yüksek dereceleri elde ediyor.

Başarılı çocukların aksine, en başarısız öğrenciler ise genellikle Ağustos ayında doğuyor. Başlangıçta oldukça şaşırtıcı gelen bu araştırmaya ilişkin ABD Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu bir açıklama yayınladı.

ABD'de çocukların 6 yaşında okula başladığı ve bu nedenle araştırmanın 6 yaş itibarıyla yapıldığına dikkat çeken kurum, Eylül ayı ile Aralık ayı arasında doğan çocukların, yaz aylarında doğan çocuklara göre daha büyük yaşlarda okula başlamasına dikkat çekerek, ilerleyen yaş nedeniyle zeka seviyenin arttığını öne sürdü.