Rus piyanist Evgeny Grinko tarafından düzenlenen ve kaydedilen 'Uzun İnce Bir Yoldayım'ın piyano versiyonu, 3 şarkılık Outtakes 2 albümünün ilk parçası olarak yayınlandı. 

Sanatçı, Aşık Veysel'in eserini neden seçtiğini, Türk müzikseverlerin kendisine olan ilgisini ve gelecek projelerini anlattı. 

'Penguen' ve 'Yumurta' galaksileri iç içe görüntülendi 'Penguen' ve 'Yumurta' galaksileri iç içe görüntülendi

Türk halkını çok sevdiğini ve gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu belirten Grinko, "Türk halkının çok güzel bir müzik zevki var" ifadesini kullandı. 

Evgeny Grinko, Aşık Veysel'in 'Uzun İnce Bir Yoldayım' eserinin çok güzel bir melodiye sahip olduğunun altını çizerek, "Bu eserin üzerinde çalışırken birçok versiyonunu dinledim. Senfonik ve rock versiyonları da dinledim. Bu müziği en güzel biçimde aktarmaya çalıştım. Geleneksel halk müziği her zaman çok önemlidir. Halkların köklerini ve yaklaşımlarını anlayabilmek için bu müziklerin çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi. 

"TÜRK MÜZİKSEVERLER KONSERLERİMDE KENDİNDEN GEÇİYOR"

Eserin sözlerinin hayatı çok sade ama etkileyici bir dille anlattığına dikkati çeken Grinko, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Hayatın kendisinden ilham alan bir sanatçıyım. Etrafımızda bir sürü olay yaşanıyor. Türkiye'de 158 konser verdim. 3 misli konser vermek isterdim. Türk müzikseverler konserlerimde rock müzik dinler gibi kendinden geçiyor, bağırıyor. Ben çok mutlu oluyorum. Konserlerimdeki değişken ritm seyircilerin sıkılmamasını sağlıyor. Outtakes 2 albümümde önceki albüme hüzünlü bularak dahil etmediğim 'Küçük Farenin İzleri' isimli eser de olacak." 

Sanatçı, Türk mutfağını çok sevdiğine de değinerek, sevdiği yemekler arasında mercimek ve ezogelin çorbaları ile menemen, Urfa kebabı, baklava, künefe ve katmerin olduğunu söyledi. 

"KIŞIN ADANA'YA GİTMEYİ SEVİYORUM"

Türkiye'de Edirne'den Van'a, Hatay'dan Trabzon'a kadar birçok şehri ziyaret eden sanatçı, "Her şehrin kendi özelliği var. Kışın Adana'ya gitmeyi seviyorum. Çünkü her zaman sıcak bir yer. Karadeniz'de yunusları seyretmeyi severim" şeklinde konuştu. 

Grinko, bestelerinin sosyal medya paylaşımlarında ve kısa filmlerin müziklerinde kullanılmasının hoşuna gittiğini aktararak, Hindistan'da aile içi şiddete karşı hazırlanan eğitici bir filmde müziğinin kullanılmasından çok etkilendiğini de sözlerine ekledi. 

Outtakes 2 albümünün yayınlanmasının ardından 27 Haziran'da Berlin, 30 Haziran'da ise Bakü'de konser vereceğine değinen Grinko, "Türkiye'de konser vermeyi de çok istiyorum. Menajerimden haber bekliyorum. Bu kompozisyona Türk müzikseverlerin nasıl bir reaksiyon göstereceğini çok merak ediyorum. Türk müzikseverleri konserlerime bekliyorum" dedi.uz