KKTC Merkez Bankası, 2023 Yılı Faaliyet Raporu’nu paylaştı... 2023 yılında 5 milyar 291 milyon TL kar etti KKTC Merkez Bankası, 2023 Yılı Faaliyet Raporu’nu paylaştı... 2023 yılında 5 milyar 291 milyon TL kar etti

Etkinliğe, Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Bakanlık Müsteşarı Serhan Aktunç, Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaferyıldızı Zaimağaoğlu, Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan, Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Müdürü Mine Emiroğlu, Gençlik Dairesi Müdürü Hakan Özsaygın, Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Dairesi Müdürü Nazım Ced ve bakanlık personeli katıldı.
Etkinlikte, Kıbrıs Türk Tiyatrolar Müdürü Nazım Ced ve Bakanlık personeli Ayşe Hacımehmetoğlu, çocuklara müzik dinletisi sunarken, Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaferyıldızı Zaimağaoğlu da çocuk şiirleri seslendirdi.
Etkinlikte ayrıca, Bakan Ataoğlu tarafından öğrencilere, Türk yazarlarının eserlerinden oluşan hikaye kitapları da hediye edildi.
ATAOĞLU; “SADECE 21 MART’TA DEĞİL, HER ZAMAN HATIRLANMALI” 
Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu etkinlikte yaptığı konuşmasında, 21 mart’ın Dünya Down Sendromu farkındalık Günü dolayısıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini anımsatarak, bu özel gün kapsamında düzenledikleri etkinlikle, Gençlik Dairesi’ne bağlı Girne Özel Eğitim Merkezi öğrencileriyle bir araya geldiklerini belirtti. 
Etkinlikte bakanlığın personeli gönüllü olarak yer aldığını dile getiren Ataoğlu, etkinliğe ev sahipliği yapan Pia Bella Otel’e de teşekkür etti.
Down Sendromlu bireylerin sadece 21 Mart gününde değil, her zaman hatırlanması gerektiğini dile getiren Ataoğlu, Down Sendromlu bireylerin sosyalleşerek toplumda daha fazla yer alması ve ihtiyaçlarının karşılanması gerekliliğinin altını çizdi.