Memur-Sen Genel Başkanı Akın Manga 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı mesajı yayımladı.

Akın Manga mesajında şu ifadelere yer verdi:

Tarihin hiçbir devrinde, Yunan hakimiyetin de olmamış Kıbrıs atalarımız Osmanlı tarafından 1571’de fethedilmiş ve 306 yıl Türk Egemenliğinde kalmıştır. Anadolu çıkışlı Kıbrıs Türk halkıda 82 yıllık İngiliz sömürge döneminde dil, din, örf, adet ve milliyetine sahip çıkmış bir halktır.

16 Ağustos 1960’ta kurulan Kıbrıs Federal Cumhuriyeti’nin kurucu ortağı idik.  Ancak, Rum-Yunan tarafı Akritas Soykırım planını uygulamaya koyarak 21 Aralık 1963’te Kıbrıs Cumhuriyetini silah zoruyla işgal etmişledir.

Bugün işlevini güvenini ve de misyonunu yitirmiş, BM ve BMGK’nin miadı dolmuş yanlı kararlarıyla, Rumların yasa dışı işgalini benimsemeyi halen sürdürüyorlar.

Kıbrıs Türk Halkı 1963-1974 dönemi, bugün Terör Devleti İsrail’in Filistin halkına karşı sürdürdüğü soykırıma benzer, bir Rum-Yunan soykırımına karşı kahramanca direnmiştir. Egemen varlığına Türk kimliğine sahip çıkmıştır. Enosis’e geçit vermemiştir.

15 Temmuz 1974 faşist Yunan darbesi ile Rum-Yunan tarafının Kıbrıs’ın Yunanistan’a ilhak edildiği kararıyla, garantör Türkiye’nin 20 Temmuz 1974’teki Kıbrıs Barış Harekatlarıyla Kıbrıs’a barış gelmiş, K.K.T.C Devletinin bugünkü sınırları Mücahit ve Mehmetçiğin kanlarıyla çizilmiştir.

Kıbrıs Türk Halkı bugün halen sürdürülen insanlık dışı siyasi ekonomik ve sportif ambargolara karşı, egemen varlığını korumak zorundaydı. Bu nedenle Self-Determinasyon ( kendi geleceğimizi belirleme ) evrensel hakkımızı kullanarak 15 Kasım1983’te KKTC Devletini kurduk.

Ne mutlu bizlere ki bugün 40. Kuruluş Yıl dönümünü kutluyoruz. Tanınma mücadelemiz sürüyor. Belki yarın, belki yarından da yakın buda olacaktır.

Liderimiz Dr. Fazıl Küçük ve kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf R. Denktaş’ı mücadele arkadaşlarını, tüm Şehitlerimizi rahmetle anıyor, Gazilerimizi saygıyla selamlıyoruz.

Halkımızın ve Ulusumuzun Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz.