Eyüpsultan'da bulunan yeni dairelerin fiyatları 8 ile 15 milyon Türk Lirası arasında değişiyor. Emlakçı Adem Akkuzu, tv100'e verdiği röportajda, "Sıfır dairelerin en uygun fiyatı 6-8 milyon arasında. Daha lüks olanları ise 13, 15, 16 milyon TL'ye kadar çıkabiliyor" şeklinde konuşarak piyasayı özetledi.

Bu durum, İngiltere'deki konut fiyatlarını geride bıraktığımızı gösteriyor. İngiltere'de bir yeni evin ortalama fiyatı 4,5 milyon TL (110 bin sterlin) olarak belirtiliyor. Türkiye'deki konut piyasasındaki bu hızlı artış, yatırımcıların yurt dışına yönelmesine neden oluyor.

Yunanistan'ı Türkiye korkusu sardı: Bu tam bir savaş ilanı Yunanistan'ı Türkiye korkusu sardı: Bu tam bir savaş ilanı

Türkiye'nin en pahalı mahalleleri ise şöyle sıralanıyor: Sarıyer - Baltalimanı, Üsküdar - Kandilli, Sarıyer - Rumeli Hisarı, Beşiktaş - Levazım, Sarıyer - Yeniköy, Şişli - Harbiye, Beşiktaş - Bebek, Beşiktaş - Ulus, Beşiktaş - Vişnezade ve Beşiktaş - Arnavutköy.
Bu mahallelerde yaşamak isteyenlerin oldukça yüksek bir servet ödemeleri gerekiyor. Türkiye'nin özellikle İstanbul'daki konut piyasasında yaşanan bu fiyat artışları, gayrimenkul yatırımcılarının ve alıcıların dikkatini çekiyor ve sektörde hareketliliği arttırıyor.