Orhan İsmailoğlu (Özel Haber )

 

Müzik kariyerinize ne zaman başladınız

- 3 yaşında ilk bestemi yaptım desem?

 

Neden Rock müzik

- Çünkü çocukluğum Cem Karaca ve Barış Manço dinleyerek geçti. Benim onlara sevgim hayranlıktan öte. 

 

Sizce rock müzik şu sıralar düşüşte mi

- 90'lı yıllarda da böyle düşünüyordu insanlar. Cem Karaca ve Barış Manço ekolünü sürdürecek kimse kalmadı diyorlardı ama Haluk Abi çıktı ve bu müziğe nefes oldu.  Ondan cesaret alan bir çok müzisyen rock müziğe altın çağını yaşattılar.  Rock Müzik bazen bükülebilir ama asla kırılmaz.

 

Haluk Levent ile nasıl tanıştınız

- Edirne'de çok başarılı konserler veriyordum ve ismim hızla yayılıyordu. Bir gün merak edip geldi ve benden en iyi şarkımı istedi. Ben de seve seve verdim. Sonrası çok komik, onu da bir ara anlatırım  :))

 

Son zamanlarda Kıbrısta konserler veriyorsunuz Kıbrıs sizin için ne ifade ediyor?

- Kıbrıs Anadolu Rock müziğin son kalesi bence. Konserlerimde 15-16 yaşında çocuklar benden Edip Akbayram şarkıları istiyor. İnanamıyorum.  Bu müziğin burda bu kadar sevilmesi bana kendimi yuvamda hissettiriyor. Uçaktan her indiğimde işte yuvama geldim duygusu kaplıyor içimi. Beni Kıbrıs insanının o yüksek seviyesiyle tanıştıran can dostum İrfan Andaş'ı da anmalıyım. Bu sevgiyi o aşıladı bana.  :D

 

 

Yeni projelere gelelim yakın zamanda var mı.

- Var. Hem de çok var.:

        Bu Çarşamba çok duygusal bir şarkıyı beğeninize sunuyoruz. Hemen arkasından çok eğlenceli bir cover şarkımız geliyor.

     O kadar hızlı olacağız ki takip etmekte zorlanacaksınız :)

            

 

Kıbrısta irfan Andaşla çalışıyorsunuz tanışmanız nasıl oldu.

Kızılcık Şerbeti'nden ayrılan Selin Türkmen'in yeni dizisi belli oldu! Kızılcık Şerbeti'nden ayrılan Selin Türkmen'in yeni dizisi belli oldu!

- Adı konulmamış Haluk Levent ailesi diye bir aile vardır. Haluk Abi'ye dost olanlar biribirilerini bilir ve uzaktan da olsa biribirilerini severler. Tarif etmesi zordur ama tam da böyledir.

      İrfan da ben de uzaktan bilirdik biribirimizi ama esas yakınlık İrfan'ın 2020 yılında beni aramasıyla başladı.  Pandemi günlerinde başka bir müzikal projesi için benden destek istemişti İrfan.

Benim çok samimi tavrımı, onun işini kendi işim gibi sahiplenmemi görünce o da bana sıcak yüzünü çevirdi ve ölümsüz bir dostluk başladı.

Nazar değmesin tüm ekibimiz büyük bir aile gibiyiz artık.

 

Peki Türkiyede müzik nereye gidiyor.

- Denemeler çok olur ama özümüzden asla kopmayız. Su akar, yolunu bulur.

          Türkülerimiz, Rock, Pop, Arabesk ve Türk Sanat Müziği... Bu beş ana kategori asla ölmez.. Diğerleri bize hoş günler yaşatırlar. Harika hisler uyandırırlar sonra Türk Halkı yine bu 5 müziğe döner