Doğu Demirkol Moe Açık Hava Sahnesinde Kahkaha Fırtınası Estirdi Doğu Demirkol Moe Açık Hava Sahnesinde Kahkaha Fırtınası Estirdi

Açlık ve susuzluğun dışında bazı etkenler de oruç sürecinin daha zor geçmesine neden olur. Bu etkenlerden biri de nikotin bağımlılığıdır. Bazı kişiler için nikotin bağımlılığı ve sigara ihtiyacı saatlerce aç kalmaya göre daha zor gelir. Ancak oruç sürecinde bazı şeylere dikkat edilerek günlerin daha kolay ilerlemesi sağlanabilir. Oruç ile sigaradan uzak durularak sigarayı bırakmak da mümkün olabilir.

 

Ramazanda Sigarayı Bırakmak İçin Yapılması Gerekenler

Sigara, pek çok kronik rahatsızlığa ve kansere neden olan bir üründür. Ramazanda gün içinde sigara içilmesi mümkün olmaz. Bu durumda doğru yöntemler uygulanarak sigarayı hepten bırakmak söz konusu hale gelir. Sigarayı bırakma sürecinde uzman birinden yardım alınması sürecin daha sağlıklı ilerlemesini sağlar.

Sigara bağımlılığının temelinde nikotin yer alır. Vücutta normalde de belli düzeyde nikotin bulunur. Sigara ile nikotin seviyesinde artış meydana gelir ve vücut aşırı doz nikotine alışır. Bu durum sigara bağımlılığı olarak bilinir.

Ramazanda sigarayı bırakmak için yapılması gerekenler şu şekildedir:

 

  • İftar sonrasında vücudun yoksunluk sinyalleri hemen sigaraya yönelmeye neden olur. Bu durumda sigarayı bırakmak için sigara yerine nikotin bandı, nikotin sakızı ve nikotin tableti kullanılmalıdır.
  • Çay ve kahve gibi genellikle sigara ile eş zamanlı tüketilen içecekler yerine hoşaf, ayran ve bitkisel çaylar gibi içecekler tüketilmelidir. Günde 2-2,5 litre kadar sıvı tüketilmelidir.
  • Sigara içme isteği geldiğinde bunu bastırmak için yürüyüş, resim ve müzik gibi farklı şeylere yönelmek gerekir.
  • Sigara içme isteğini bastırmak için düşük kalorili besinler tüketilmelidir. Bu sırada aşırı kalori içeren ürünlerden uzak durulmalıdır.
  • Sigara tüketilen ortamlardan kaçınılmalıdır.
  • Sigarayı anımsatan içecekler tüketilmemelidir.