Ramazan’da oruç tutmak isteyenleri ortalama on üç saat devam eden bir oruç süresi bekliyor. Sahur ve iftarda tüketilen bazı yiyecekler, güç içinde tokluk hissini teşvik ediyor.

 

Ramazan’da Tok Tutan Sağlıklı ve Yüksek Kalorili Yiyecekler Hangileri?

Gün boyu tokluk hissi elde etmenizi kolaylaştıracak bazı besinler var. Bunlar arasında öne çıkanlar:

 

Yulaf Ezmesi

Lif ve bitkisel protein kaynağı yulaf ezmesi, önemli besin bileşenlerini yapısında bulunduruyor. Sahurda yulaf ezmesi tüketmek, uzun süreli tokluk hissini destekliyor.

 

Yumurta

Sağlıklı yağlar ve protein açısından zengin olan yumurta, Ramazan ayının vazgeçilmez besinlerinden biri. Yumurta, hem tok tutuyor hem de sağlıklı beslenmeyi mümkün kılıyor.

 

Baklagiller

Mercimek, nohut, kuru fasulye gibi baklagiller uzun süre tok kalmaya yardımcı oluyor. Ayrıca baklagiller vitamin ve mineral yönünden de yoğun.

Yaşanılabilir en iyi şehirler belli oldu! Listede İsrail detayı dikkat çekti Yaşanılabilir en iyi şehirler belli oldu! Listede İsrail detayı dikkat çekti

 

Avokado

Bitkisel protein ve sağlıklı yağ kaynağı olan avokado, tost ve yumurta ile beraber tüketilebilir. Kendi başına tüketildiğinde bile uzun saatler tokluk sunar.

 

Süt ve Süt Ürünleri

Süt ve süt ürünlerini aşırı tüketmek, bağırsaklarda sorun yaratabilir. Ancak ölçülü tüketimde gün içinde tokluk hissini teşvik eder.

 

Muz

Lezzetli ve sağlıklı bir meyve olan muz, uzun zamanlı tokluk hissi yaratır. İftar sonrasında ya da sahurda tüketimi mümkündür.

 

Balık

Hafif ve sağlıklı bir besin olarak dikkat çeken balık, iftar sofralarının sevilen ürünlerinden biridir. Balık tüketimi ile uzun zamanlı tokluk hissi söz konusu olabilir. Ayrıca balık, sağlıklı beslenmenize yardımcı olur.

 

Bezelye

Bitkisel protein açısından zengin olan bezelye, lezzetli ve çok yönlü bir gıdadır. Uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur.