Türkler sosyal medya bağımlısı çıktı! Birçok ülkeyi solladı Türkler sosyal medya bağımlısı çıktı! Birçok ülkeyi solladı

FRANSA: Fransa’da okul kafeteryalarında ketçap tüketimi yasaklandı. Öğrenciler ketçabı haftada bir kez, patates kızartmasıyla birlikte tüketebiliyor.

 

 ABD, VERMONT: Vermont’taki kadınların takma diş için kocalarından yazılı kağıt alma zorunlulukları bulunmaktadır. Aksi takdirde takma dişe sahip olamazlar.

 ÇİN: Çin’de boğulan birini kurtarmaya çalışmak kadere müdahale olarak nitelendirildiğinden yasaktır.

BİRLEŞİK KRALLIK: Birleşik Krallık’ta sokakta halı silkelemek ve çırpmak yasak. Ancak sabah saat 8’den önce bir paspası silkeleyebilirsiniz.

YUNANİSTAN:Yunanistan’ın tarihi bölgelerinde topuklu ayakkabı giymek yasak. Dünyanın birçok müzesinde geçerli olan bu yasak Yunanistan’ın tarihi bölgelerinde de uygulanıyor.

İSVİÇRE:İsviçre, hayvan haklarına sahip çıkmak konusundaki en hassas ülkelerden bir tanesi. Öyle ki ülkede havlayan bir köpeği azarlamak dahi yasa dışıdır.

SİNGAPUR: Singapur’da sakız çiğnemek yasak. Singapur "temiz ve yeşil" bir şehir imajını korumak adına, yere atılan sakızlarla başa çıkılamadığı için, sakız çiğnemeyi tamamen yasaklamayı tercih etmiş. Aynı zamanda çöp atmak ve duvar yazıları da yasaklar arasında.

 RUSYA: Rusya’da kirli bir araba kullanıyorsanız para cezası alabilirsiniz. Ülke, düzenli olarak temizliği yapılmayan araçlar konusunda oldukça hassas.

AVUSTRALYA: Sihirbaz değilseniz Avustralya’da bir tavşan besleyemezseniz. İstilacı bir tür olarak kabul edilen tavşanlar Avustralya’da sadece Queenslan ve çevre bölgelerinde bulunurlar.

 İTALYA, MİLANO: Milano’da kamusal alanda somurtmak yasak. Oldukça eski ve yürürlükte olan bu yasadan hastane çalışanları ve cenazesi olanlar bu yasaktan muaf.