Hazreti Muhammed'e hakaret eden şahıs gözaltına alındı! Hazreti Muhammed'e hakaret eden şahıs gözaltına alındı!

Gardiyanoğlu, son bir haftada  ilgili bakanlık ve  paydaş sivil toplum örgütleri ile yapılan yoğun görüşmeler sonucunda halkın  ilaca ulaşması konusunda yaşanan mağduriyeti gidermek adına önemli adımlar atıldığını ve  sosyal sigortalı hastaların otomasyon üzerinden ilaçlarını almalarının önünün  açıldığını ifade etti.Çarşamba günü yapacakları basın açıklamasında yeni sistemi ve otomasyonun işleyişini detaylı bir şekilde anlatacaklarını belirtti.

Bu yeni sistemin en önemli değişikliklerinden birinin, sosyal sigortalar dairesinde bir denetleme ve etik kurulu kurulması olduğunu belirten Gardiyanoğlu, bu kurulda Kıbrıs Türk  Serbest Çalışan Hekimler Birliği, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği ve bakanlık temsilcisinin bulunduğu ifade etti. Bu kurulun 15 günde bir toplanarak her doktorun yazdığı ve eczacının verdiği ilaçları inceleyeceğini ve herhangi bir usulsüzlük veya yolsuzluk olayının bu kurulda çözümleneceğini açıkladı.

1 Şubat itibariyle bütün ilaçların otomasyon üzerinden anlaşmalı eczacılardan ve doktorlardan yazılabileceğini belirten Gardiyanoğlu, bu sistemin usulsüzlükleri önlemek ve daha güvenli bir sağlık hizmeti sunmak amacıyla hayata geçirildiğini söyledi.