9’uncu dönem Lefkoşa Milletvekili Bertan Zaroğlu Kıbrıs Türk Haber’de yaptığı açıklamada, ülkede değişim ve yenilik çağrısı yaparak yeni bir siyasi parti kurma kararı aldıklarını açıkladı.

Zaroğlu, "Sağ cenahı temsil ettiğine inanılan ancak her türlü yolsuzluğu yapan kişileri devirmeye kararlıyız. Aynı şekilde, umudunu kesmiş sol gruplara da umut olmak için Milletin Partisi'ni kurma kararı aldık. Halk artık yeni yüzler görmek istiyor, yeni bir siyasi oluşum bekliyor. Ancak belirtmeliyim ki, mevcut düzen içinde bu mümkün değildir. Biz bu sistemi değiştireceğiz. Gördünüz mü siyasetin içerisinde olup da yargılanan birini? Yargılayacağız! Herkes her şeyi biliyor fakat susuyor. İşte bu düzen devam ettiği sürece hangi parti başa gelirse gelsin, hiçbir şey değişmez" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Barış Harekâtının 50. yıl dönümünde BBC’ye konuştu Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Barış Harekâtının 50. yıl dönümünde BBC’ye konuştu

Zaroğlu, yeni partilerinin toplumun farklı kesimlerinden katılımcılara açık olacağını vurgulayarak, mevcut düzende yer almış isimlere yer verilmeyeceğini ve değişim için gençlerin, kadınların ve yeni yüzlerin etkin rol alacağı bir siyasi platform oluşturacaklarını belirtti.