“3 Temmuz Fetö kumpasının ardından, Fenerbahçe'ye zarar vermek için uğraşan kirli yapının bitmeyen kötülüklerinden biri, farkında olmadan tarihi bir dönüm noktasına dönüştü o gün” diyen Aliusta, başta KKTC Fbider kurucu üyelerinden Fenerbahçe efsanesi Dr. Ayten Salih Berkalp olmak üzere, bütün Fenerbahçeli kadınların 20 Eylül Dünya Fenerbahçeli Kadınlar Günü'nü kutladı. 

Aliusta ayrıca Fenerbahçe-Galatasaray maçını izlemek isteyen tüm sarı lacivertli taraftarları Mod Cafe'de kurulacak Lefkoşa tribününe davet etti.

Kıbrıs Türk Barolar Birliği: 'Siyasetin kendi temel sorunlarını çözmeyip siyasetten medet umması tehlikelidir' Kıbrıs Türk Barolar Birliği: 'Siyasetin kendi temel sorunlarını çözmeyip siyasetten medet umması tehlikelidir'

Aliusta’nın mesajı şu şekilde:

Bir değil, iki değil... 

Tam 41 bin 663 isimsiz kahramanla tarih yazılan bir gündü 20 Eylül 2011.

3 Temmuz Fetö kumpasının ardından, Fenerbahçe'ye zarar vermek için uğraşan kirli yapının bitmeyen kötülüklerinden biri, farkında olmadan tarihi bir dönüm noktasına dönüştü o gün. 

Fenerbahçe için verilen seyircisiz oynama cezası, Türk futbol tarihinde ilk kez sadece 'kadınlar ve çocuk' seyircilere çevrilmişti. Birçok kişi bu düzenlemeyi kahkaha ile karşılamış, sosyal medya kendini komik zannedenlerin esprileri dönmeye başlamıştı.

Ta ki maç anına kadar...

Fenerbahçeli kadınlar, unutulmaz bir güne imza attı. Şükrü Saraçoğlu Stadyumu tam 41 bin 663 kadın ve çocuk taraftarı ağırladı 20 Eylül'de. 

Bir an olsun desteği eksik etmediler, tribünde coşku hiç dinmedi. Hep bir ağızdan "Buradayız, Fenerbahçe Yıkılmaz" diye haykırdılar.

İşte o günden sonra, 20 Eylül tarihi Dünya Fenerbahçeli Kadınlar Günü olarak ilan edildi. 

Atatürk'ün izinde ilerleyen sarı lacivert efsane için kadının yeri çok önemlidir.

Türkiye'de olduğu gibi KKTC'de de Fenerbahçeli kadınlar kulübün ve asırlık değerlerinin temsiliyetinde büyük bir mücadele örneği gösteriyor.

Fenerbahçe'nin olduğu her alanda, kadınların ön saflarda yer alıyor.”