Moskova'daki konser salonunun silahlı saldırganlar tarafından saldırılması vahşeti sonrası Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve Eski Başbakanı Dmitri Medvedev'ten en sert açıklama geldi.

Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev şunları söyledi:

"Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine en içten taziyelerimizi sunuyoruz. Bunların Kiev rejiminin teröristleri olduğu tespit edilirse, onlarla ve ideolojik ilham verenlerle farklı şekilde baş etmek imkansızdır. Hepsi terörist olarak bulunup acımasızca yok edilmelidir. Bu vahşeti gerçekleştiren devletin yetkilileri de dahil. Ölüme ölüm."

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da Crocus City’de yaşanan saldırının ilk dakikalarında Putin'e bilgi verildiğini duyurdu. 

BM GÜVENLİK KONSEYİNDEN TOPLANTI TALEBİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova’daki terör saldırısına ilişkin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinden toplantı talep edeceklerini bildirdi.Rusya'dan saldırı sonrası en sert açıklama Medvedev'den: Hepsi yok edilecek, ölüme ölüm - 1. Resim

“20 Temmuz Barış Harekâtı, barışın, özgürlüğün, milli duruşumuzun ve dayanışmamızın simgesidir” “20 Temmuz Barış Harekâtı, barışın, özgürlüğün, milli duruşumuzun ve dayanışmamızın simgesidir”

 

Moskova'nın "Crocus City Hall" adlı konser salonuna giren kimliği belirsiz kişilerin ateş açması sonucu 40'dan fazla kişi yaşamını yitirdi 100'den fazla yaralı var.