KKTC Merkez Bankası, 2023 Yılı Faaliyet Raporu’nu paylaştı... 2023 yılında 5 milyar 291 milyon TL kar etti KKTC Merkez Bankası, 2023 Yılı Faaliyet Raporu’nu paylaştı... 2023 yılında 5 milyar 291 milyon TL kar etti

"Hepimizin beklediği gibi Türkiye seçimlerden sonra enflasyonu düşürmeye yönelik bir ekonomi programı uygulamaya başladı. Ülkemizde ise maalesef hükümet şu anda Türkiye’de uygulanan enflasyonu düşürme programının tam tersi bir program izleme becerisini göstermeye çalışıyor. Bu uygulanan politika daha çok enflasyon yaratmaktan başka bir sonuç doğurmayacak. Asgari ücrete yapılan her artış piyasaya pahalılık olarak yansıyacak, buda enflasyonu besleyecektir. Hükümet bu politikayı uygulanmaya devam ederse maaş artışı söylentisiyle birlikte fiyat artışı ardından enflasyon artışı, onun ardından maaş artış beklentisi şeklinde bir kısır döngüye gireceğiz. 

Bizim ülke olarak kendi ekonomik dinamiklerimize dikkate alan bir ekonomi programı oluşturup, Türkiye’nin desteğini alıp bu programı uygulamamız gerekir. Bunun için gereken yetişmiş insan kaynağımızın vardır. İlkeli ,planlı, programlı ve temiz bir siyaset anlayışı ile uygulanacak bir ekonomi programı Türkiye’nin de enflasyonu düşürme programı uyguladığı şu dönemlerde çok hızlı sonuç verecektir."